Hurja kool aid hurahdus!

 Hupsista keikkaa vaan! Mulle kävi niin että hurahdin kool aid värjäykseen! Kahtena päivänä värjäsin ja lankaa meni kolme kerää seiskaveikkaa(cittarin tarjous piti tietty hyödyntää!) ja hiukan valmiiksi vyyhdeillä ollutta nallea. Nallet olivat käyneet kerran kasvivärjäys liemessä, mutta lopputulos ei ollut mieleinen.
Kool aideja meni 10 pussia. En älynnyt ottaa tekovaiheesta yhtään kuvaa, kun niin tohkeissani touhotin, joten nyt on kuvia vain lopputuloksesta.


Värjäsin langat kattilassa siten, että kiehautin n. litran vettä ja lisäsin yhden pussin ja laitoin yhden vyyhdin kattilaan. Jokainen vyyhti oli painoltaan alle 100 g. Monissa ohjeissa on lukenut, että yksi pussi riittäisi 100 grammalle, mutta itse en onnistunut saamaan yhteenkään vyyhtiin tasaista väriä.Tämä ei toki haittaa minua, on vain mukava kun lanka on eläväisen näköinen!

Koko hommassa oli ehkä parasta nopeus. Vyyhdin ei tarvinnut olla kuin vain hetken väriliemessä ja se imaisi kaiken värin itseensä ja kattilaan jäi vain kirkas vesi.


 Vyyhtien kerimisessä meinasi mennä hermo! Osa tuli kerälle tosi nätisti, mutta
 melkein kaikkien kanssa sai taistella, lanka kulki ihan ihmeellisesti ja ties miten kiertyen. Tästä voin tietty vain syyttää itseäni, kun malttamattomana tein vyyhdit hiukan huolimattomasti. Sitkeys kuitenkin palkittiin ja nyt ois ihania herkku keriä käytettäväksi!


 Seuraavaksi kokeilen tehdä jotain oikein värikästä ja kirjavaa lankaa, kunhan saan hankittua lisää kool aideja! En malta odottaa!10 kommenttia:

 1. On herkullisen ihania värejä!
  Nyt jään ootteleen 'työtä' näistä langoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä mulla alkoikin sormet kovasti syyhyämään, että saattaa tulla jotain aika pian. :)

   Poista
 2. Onpas ihania! Kyllä kannatti myydä sulle värejä ;) Alkoi ihan sormia syyhyttää kaapissa olevat kool aidit...

  VastaaPoista
 3. Kauniita värejä, en ole koskaan kokeillut tälläistä värjäystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niistä tuli kyllä kivoja! Kantsii kyllä kokeilla tuota värjäystä! :)

   Poista

Kiitos kommentista!