Joulukalenterin luukku 14: Joulupipareita

Osallistuin facebookin käsityöblogit ryhmässä järjestettävään joulukalenteriin ja omaksi päiväkseni tuli 14. Kova oli pohdinta mistä aiheesta oman luukkuni teen, kunnes päädyin omaan rakkaaseen joulupuuhaan, pipareiden paistoon ja niiden koristeluun!

Oikaisin hieman ja käytin valmistaikinaa. Senkään ostaminen ei tosin sujunut kommelluksitta, koska kotona laukkua purkaessani huomasin ostaneeni piirastaikinaa piparitaikinan sijasta.Pienen harmituksen jälkeen, ei muuta kuin pyörä alle ja uudestaan kauppaan!

 Lapsesta asti olen tykännyt koristella pipareita ja mitä enemmän kuorrutetta ja mitä makeampi piparista tulee niin sitä parempi! Valkoisen kuorrutteen tein sitruunamehun kanssa tomusokerista ja vaalean vihreän värin sain minttulikööristä. Tulee samalla kivan minttuinen maku. Minttuisten pipareiden päälle ripottelin suklaa rouhetta ja maistuu ihanalta! Kokeilin myös tehdä kuorrutetta salmiakkiliköörillä, mutta siitä tuli todella rumaa harmaata ja piilotin sen nompparellien alle.

 Lopputuloksena tuli pikkuisia heppoja.


 Aivan ihanan näköisiä lumihiutaleita, ihastuin tähän kuvioon todella paljon!

 Ja lopuksi sekalainen kasa oikeen makoisia ja hassun näköisiä pipareita ja yksi iso lakun siivuilla koristeltu pipari, mihin tein reiän narua varten, mutta mikä oli niin houkuttelevan näköinen että se päätyi massuun ennen aikojaan. Hupsista!

Oikeen mukavaa ja piparintuoksuista joulunodotusta!


4 kommenttia:

  1. Oletpas tehtaillut paljon pipareita, ja hauska idea värjätä tuota kuorrutetta noilla likööreillä :) Itsekin olen huomannut, että itse tehty kuorrute tomusokerista, valkuaisesta ja sitruunamehusta on paras vaihtoehto pipareiden koristamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä kuvissa oo edes kaikki piparit! Missä muodossa ja suhteessa pistät valkuaisen? :)

      Poista

Kiitos kommentista!